Language:

AjankohtaistaArctic Light - International Events -hanke alkoi 1.1.2016

tammikuuta 04, 2016
Tiedote 4.1.2016. Julkaistavissa heti
Inarin kunnan Elinkeinot & kehitys Nordica sai joulun alla rahoituspäätöksen kaksivuotiselle Lapin liiton EAKR-rahoitteiselle ”Arctic Light International Events” -kehittämishankkeelle, joka jo nimensä puolesta tähtää ponnekkaasti kansainvälisille markkinoille. Tapahtumahankkeen idea lähti Saariselän yrittäjiltä. Arctic Light -hankkeessa pyritään nostamaan Saariselän profiilia tapahtumakeskuksena, pidennetään lyheneviä matkailusesonkeja sekä tuodaan esille paikallista yrittäjyyttä aktiivisen tapahtumatuotannon kautta.

Hankkeen tarkoituksena on luoda alueelle 2-5 uuden vuosittain järjestettävän kansainvälisen tapahtuman konseptit. Päätapahtumana toteutetaan kansainvälinen valokuvaustapahtuma 1.-3.7.2016 ja toinen kesällä 2017. Päätapahtuma kulkee työnimellä “Nightless Night-Endless Light –International Photography Workshop”. Tapahtumalle tulee vuosittain vaihtuva teema. Ensimmäisen vuoden teema on valokuvaus ja sosiaalinen media. Ensimmäisen vuoden taiteellinen johtaja on australialainen Instagram-vaikuttaja Lauren Bath, jolla on 452 000 seuraajaa. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Tapahtumassa järjestetään luentoja, työpajoja ja kuvausretkiä.

Testitapahtumana on kansainvälinen #SaariselkaSrpingBreak -valokuvaustapahtuma 20 lähialueen nuorelle (Murmansk, Petsamo, Kuola, Kirkkoniemi ja Inari) 19. - 21.2.2016. Tapahtuman kouluttajana toimii Alexander Kuznetsov Rovaniemeltä. Hän ylläpitää suosittua Hello Lapland –sivustoa Internetissä ja Facebookissa. #SaariselkäSpringBreak -tapahtumassa nuoret kuvaavat mm. alueen palveluita, aktiviteetteja ja luontoa sekä toinen toisiaan laskettelurinteissä ja pulkkamäessä. Kuvat jaetaan sosiaalisen median kautta, joten Saariselkä saa lisää näkyvyyttä lähialueilla Norjassa ja Venäjällä.

Hankkeen budjetti on runsaat 160 000 euroa. Rahoitusta saadaan Lapin liiton ohella Elinkeinot & kehitys Nordicasta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä. Hankkeelle ollaan hakemassa parhaillaan tapahtuma- ja hankekoordinaattoria. Hankkeen jälkeen yrittäjät ottavat vastuun tapahtumien suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta.

- ”Minun toiveissa on, että hankkeen avulla Saariselälle kohta valmistuva arkkitehtuurisesti erikoinen taukopaikkamme saisi ympärilleen paljon tapahtumia, vaikkapa metsäteatteria, musiikkiesityksiä ja muita kulttuuriohjelmia”, haaveilee hankkeen hallinnoijan edustajana elinkeinojohtaja Marja Männistö.

Arctic light Tapahtumahanke Tiedote 4.1.2016.pdf

ArcticLight _Hankehakemus_Viranomaiskasittelyssa.pdf

Työhakemus TAPAHTUMA-JA HANKEKOORDINAATTORI.pdf

Lisätietoa:

Elinkeinot & kehitys Nordica, va. elinkeinojohtaja Marja Männistö, marja.mannisto@inari.fi ja kv-koordinaattori Eila Rimpiläinen, eila.rimpilainen@inari.fi