Language:

AjankohtaistaNightless night -valokuvaustapahtuman suosio kasvoi Saariselällä

heinäkuuta 05, 2017

Kansainvälinen Nightless Night -valokuvaustapahtuma järjestettiin toista kertaa Saariselällä 30.6.-2.7.2017. Tapahtuman osallistujamäärä kasvoi edellisvuodesta ja tänä kesänä tapahtuma onnistui houkuttelemaan 40 innostunutta valokuvaajaa. Tapahtuman kuvia pääsee fiilistelemään Instagramissa tunnisteella #inarinightlessnight.

Kuva: Juha Kauppinen

Toista kertaa järjestetty tapahtuma toi yhteen valokuvauksesta ja sosiaalisesta mediasta kiinnostuneita harrastajia ja ammattilaisia niin kotimaasta kuin ulkomailta. Kolmipäiväinen ohjelma sisälsi kattavasti luentoja sekä työpajoja, joissa osallistujat pääsivät testaamaan taitoja ja oppimaan uutta Inarin monipuolisessa ympäristössä. Asiantuntijoina viikonloppuna toimivat alansa tunnetut ammattilaiset Christoffer Collin (@wisslaren), Eeva Mäkinen (@eevamakinen) ja Jan-Eerik Paadar (@paadar_images).

Kuva: Juha Kauppinen

Edellisen vuoden tapaan sää hemmotteli osallistujia. Lapin luonnon lisäksi tapahtumassa tutustuttiin paikalliseen kulttuuriin. Kiilopään huipulla järjestetyssä työpajassa osallistujia odotti yllätys, kun inarinsaamelaiset Anna Morottaja ja Heli Huovinen esittivät perinteistä ja modernia saamenmusiikkia keskiyön auringon alla. Lisäksi käytännön työpajoja pidettiin Saariselän läheisyydessä Aurora -tuvalla ja Luttojoen rannalla. Intensiivinen viikonloppu huipentui lauantai-iltana Pohjois-Lapin kamerakerhon kanssa yhteistyössä järjestettyyn photomaratoniin.

Kuva: Juha Kauppinen

Yöttömän yön photomaratonin aiheena 'feel the distance' eli 'tunne etäisyys'

Photomaratoneita on järjestetty ympäri maailmaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa kilpailu tuli myös Saariselälle. Kilpailijoilla oli 12 tuntia aikaa ottaa kuvia Inarin alueella iltakuuden ja aamukuuden välillä.

Kilpailijat valitsivat kaksi kuvaa, jotka he palauttivat suoraan kamerasta jpg-muodossa editoimattomina. Kilpailun tavoitteena oli, että kuvissa korostuvat eritysesti luovuus ja sommittelutaito editoinnin sijaan. Kaikki 52 osallistunutta kilpailukuvaa osoittivat, että viikonloppuna hankitut taidot eivät olleet menneet hukkaan, eikä tuomareilla ollut helppo tehtävä edessään.

Kuva: Mathijs Provoost

Ensimmäiselle sijalle nousi yksimielisin tuomariäänin belgialaisen Mathijs Provoostin upea kuva kompassista ja keskiyön auringosta. Toiselle sijoittui Porvoosta kotoisin oleva Alexandra Karlsson ja kolmanneksi helsinkiläinen Aleksi Kylmälahti. Voittokuvat julkaistaan Kamera-lehdessä ja palkintoina jaettiin lahjakortit Inari Clothing -vaatemerkille sekä Santa’s Hotel Tunturiin.

”Tapahtuman osallistujien yhteishenkeä ja innostusta oli upea seurata. Tavoitteemme on, että tästä tulee jokavuotinen tapahtuma”, iloitsee hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen.

Tutustu tapahtumaan: www.nightlessnight.com tai Instagramissa #inarinightlessnight

Lisätietoja: hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen, johanna.alatorvinen(at)inarisaariselka.fi,   tel. +358 (0)40 1379228

Tapahtuma on osa Arctic Light -tapahtumahanketta, jonka tarkoituksena on kansainvälisten tapahtumien kehittäminen ja lisääminen Inari-Saariselkä matkailualueella. Kaksivuotinen hanke on saanut rahoitusta Lapin liiton ohella Elinkeinot & kehitys Nordicasta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä.