Language:

AjankohtaistaPerhehoitoa ja -yrittäjyyttä -hanke alkoi

heinäkuuta 20, 2017

Uudenlaisia ansaintamahdollisuuksia perheille ja yrittäjille Pohjois-Lapissa

TIEDOTE 19.7.2017

Perhehoitoa ja palveluyrittäjyyttä -hanke laajenee nyt Pohjois-Lapin kuntiin. Tekeillä oleva sosiaali- ja terveysalan uudistus, uudistuva hankintalainsäädäntö sekä uusi perhehoitolaki, luovat sote-pienyrittäjyydelle mahdollisuuden kehittyä varteenotettavaksi elinkeinoksi maaseudulla.

 Vuoden 2018 loppuun asti ulottuvan hankkeen tavoitteena on edistää sosiaali- ja terveysalaan liittyvän yrittäjyyden käynnistämistä alueella sekä tuoda tietoa ikäihmisten perhehoitoon liittyvistä erilaisista ansaintamahdollisuuksista. Hankkeen avulla levitetään tietoa ikäihmisten perhehoidosta ja siihen liittyvistä vaatimuksista sekä jo toimivien perhehoitoon liittyvien sote-alan pienyritysten toimintamalleista. Hankkeessa järjestetään ikäihmisten perhehoitoon liittyviä valmennuksia ja tuetaan aloittavia yrittäjiä ja perheitä. Lisäksi hankkeessa luodaan sote-palveluiden tuottajien sekä kuntien ja järjestöjen välille verkostoja ja yhteistyömuotoja palveluiden tuottamiseksi.

 Perhehoitoa ja palveluyrittäjyyttä on Pohjoisimman Lapin Leader ry:n hallinnoima hanke, jossa työskentelee projektipäällikkö sekä projektityöntekijät Pohjois- ja Itä-Lapin alueilla. Inarin tai Utsjoen kunnissa asuvia, perhehoidosta tai sitä tukevasta yrittäjyydestä kiinnostuneita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä alueella työskentelevään projektityöntekijään: Esa Kaitila, puh. 050-449 9724, esa.kaitila@pll.fi

Hankkeesta ja sen taustoista kertoo enemmän,

Lue lisää:
* Hanke-esite
* Perhehoitoliiton esite 
* Lehdistötiedote

 Tuulikki Ahola (projektipäällikkö)
Pohjoisimman Lapin Leader ry
Kansanopistontie 5, 99600 Sodankylä
Puh. 040 164 6533
tuulikki.ahola[a]pll.fi